HIVE5: Право решење за креативну индустрију

25/07/2022

Написао:Катапулт

Стартап Hive5 креирао је дигитални простор који професионалним фотографима олакшава рад и сарадњу са члановима тима

Стартап Hive5 стоји иза решења које ће трансформисати постпродукцију аудио-видео садржаја. Иновативна платформа је базирана на cloud технологији и омогућава креаторима фото и видео садржаја лакше управљање датотекама, као и умрежавање са клијентима и колегама.

Тим овог стартапа чине технолошки предузетници, фотографи и други представници креативне индустрије са дугогодишњим искуством. Управо то искуство их је уверило да је за конкурентан останак на тржишту неопходно да се процеси креативног рада оптимизују.

Главна мисија Hive5 тима јесте да спаси креативце од досадних, рутинских IT задатака. Након разговора са стотинама фотографа, видеографа и оснивача студија широм света, тим је развио дигитално решење које експертима нуди више слободе и флексибилности.

“Фотографи и видео креатори троше 80 одсто свог времена на постпродукцију и само 20 одсто на снимање. Желели смо да то променимо. Зато смо у оквиру свеобухватног Hive5 решења дизајнирали функције и алате који оптимизују свакодневни рад у оквиру креативне индустрије”, наводи Марко Раденковић, оснивач стартапа Hive5.

Фотографи и видео креатори троше 80 одсто свог времена на постпродукцију и само 20 одсто на снимање. Желели смо да то променимо.
Марко Раденковић, оснивач

Катапултирање Hive5 тима

Будући да Hive5 тим има пуно простора ѕа унапређење области продаје и маркетинга, а производ је примарно окренут страним тржиштима, учешће у Катапулт програму акцелерације омогућило им је развој и унапређење пословања и алата који су неопходни за убрзани раст.

“Катапулт је идеално “погодио” у којој фази се налазимо и која врста подршке нам је потребна, с обзиром на то да смо развили производ и да већ имамо прве кориснике са којима негујемо однос”, истиче Марко.

Уз подршку Катапулта, овај стартап тренутно ради на маркетингу, унапређењу стратегија продаје и комуникације, као и на правним регулативама. За развој наведених сегмената, савети Катапут ментора показали су се посебно значајним.

“Упознали смо менторе који су веома успешни у овим областима, и својим саветима, искуством и знањем нам много помоажу . Бити у пројекту са таквим стручњацима је непроцењиво, можете доћи до најквалитетнијих савета. Притом, та вредност је само врх леденог брега”, рекао је Марко за Катапулт блог.

Јачање стартап заједнице

Учешћем у Катапулт програму Hive5 је постао део растуће стартап заједнице. Будући да сви стартапи пролазе кроз сличне изазове и проблеме, међусобно дељење искустава свима значи. Како се стартап заједница буде развијала, време до успеха ће се скратити, а ризик који сваки стартап са собом носи ће се смањити. Управо томе се нада Hive5 тим.

Како је овај стартап већ у фази комуникације са потенцијалим инвеститорима, Hive5 тиму су од великог значаја контакти и размена мишљења у оквиру Катапулт програма. Тренутно се пред овим и другим учесницима Катапулт програма отварају бројне могућности акцелерације.

Више о искуствима осталих стартапа можете читати у нашим наредним блоговима, а ако сте део креативне индустрије и желите да боље оптимизујете свој процес рада, можда је баш Hive5 право решење за вас.