Шта је Катапулт?

Покренут од стране Фонда за иновациону делатност, Катапулт је програм акцелерације намењен иновативним предузећима, оријентисаним на раст у раним фазама развоја, који им даје подршку и средства потребна за реализацију идеја.

Катапулт је део Пројекта акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији (SAIGE) који се надовезује на деценију успешне сарадње Владе Републике Србије, Европске уније и Светске банке, посвећен јачању иновативног предузетништва и научних истраживања.

Средства за реализацију Катапулт програма обезбеђена су на основу заједничког улагања Републике Србије (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) кроз зајам и техничку подршку Светске банке у износу од 7,7 милиона евра и бесповратне финансијске подршке Европске уније у износу од 10 милиона евра.

Циљ Катапулта је да повеже стартапе и инвеститоре

Једној страни омогућује да оствари прилику за реализацију својих циљева, а другој прилику да препозна успешна предузећа и инвестира у њих.

Имам стартап. Зашто треба да учествујем?

  • Ово је интензиван, свеобухватан српски програм креиран да помогне предузећима у савладавању препрека на неким од најтежих корака у развоју стартапа.
  • Катапулт обезбеђује грантове, истовремено повезујући осниваче стартапа са искусним инвеститорима.
  • Кроз учешће стартапи добијају посвећеног главног ментора, приступ бази локалних и глобалних ментора и постају део изабране мреже српских стартапа.
  • Стартапи су до сада морали да трагају за сличним програмима акцелерације у иностранству. Катапулт је приступачно и ефикасно решење за било који локални стартап који тражи подршку у даљем расту и развоју.

Ја сам потенцијални инвеститор. Зашто треба да учествујем?

  • Посматрајте Катапулт као филтер. Он пажљиво разматра и бира перспективне стартапе, штедећи вам време потребно да уочите оне који заиста имају потенцијал за раст.
  • Добијате рану прилику да упознате и инвестирате у предузећа са потенцијалом да постигну велики успех и постану глобални играчи.
  • Повезујете се са талентованим тимовима који су отворени за учење, рад са менторима и прихватање добијених смерница.
  • Ваше учешће је кључно за унапређење стартап сцене у Србији и оснаживање генерације будућих лидера у области савремених технологија и иновација.

Наши корпоративни партнери

Стартап приче

Шансе за успех нису један према милион. Ево пет успешних прича учесника са претходних програма Фонда за иновациону делатност!

Кликни за још стартап прича