TAPNI: Нова димензија networking-a

11/07/2022

Написао:Катапулт

Дигитално умрежавање је сада још лакше — уз паметне картице које је креирао стартап Tapni, контакти се деле брже и ефикасније.

Стартап Tapni je, коришћењем NFC технологије, развио визиткарте нове генерације. Oвaj иновативни производ омогућава појединцима да деле контакт информације на модеран начин — бесконтактно и одрживо.

“Наше решење омогућава корисницима да једним додиром другог телефона поделе жељене информације: своје друштвене мреже, контакте или сајтове. Другима није потребна посебна апликација да би примили контакт податке”, говори за Катапулт блог Михајло Никодијевић, оснивач стартапа Tapni.

Наше решење омогућава корисницима да једним додиром другог телефона поделе жељене информације: своје друштвене мреже, контакте или сајтове.
Михајло Никодијевић, оснивач

Паметне визиткартице

Велика потреба за овим решењем појавила се у време пандемије корона вируса, када није било сусрета на којима се иначе размењују визиткарте. У намери да помогне свима да без контакта деле информације, Tapni тим је искористио могућност мобилних телефона који већ имају развијену NFC технологију.

„Наша идеја је била да омогућимо дизајнирање уникатне паметне картице која одговара нечијем стилу или бренду. Tapni визиткарте могу бити различитих боја и облика, па чак послужити и као привезак“, истиче Михајло.

Захваљујући младом Tapni тиму, умрежавање никад није било лакше. Њихове “визиткарте са друге планете” данас користи више од 5 000 компанија широм света.

Потреба за убрзаним растом

Иако је Tapni још увек мали стартап, потражња за њиховим производима расте широм света. Потреба за убрзаним развојем и унапређем пословања навела их је да се пријаве за учешће у програму акцелерације Катапулт.

„Одушевило нас је што је Катапулт окупио велики број ментора који имају доста искуства у бизнису и генерално у пословању. Очекујемо важне савете у вези развоја продукта, скалирања бизниса, отварања нових тржишта, али и тога како мало предузеће може да се трансформише у велику интернационалну компанију“, изјавио је Михајло.

Финансијска и менторска подршка коју пружа Катапулт овом стартапу ће омогућити да стабилно послује и успешно развије свој производ за глобално тржиште.