UrbiGo: паметна башта у вашем дому

15/06/2022

Написао:Катапулт

Хардверски стартап UrbiGo из Београда се за Катапулт програм пријавио са мисијом да бенефите урбаног баштованства приближи модерним становницима градова широм Европе

Katapult-UrbiGo

Ања Варничић је са својим тимом креирала UrbiGo — паметне баште које гаје све од зачинских биљака и мини поврћа, до јагода у становима, и то уз помоћ мобилне апликације. Потенцијал UrbiGo иновације препознао је Фонд за иновациону делатност 2018. године, а данас, уз подршку Катапулт програма акцелерације, UrbiGo наставља свој развој ка циљаном тржишту.

“Данас је све мање зелених површина у нашим градовима, а све више младих људи који жуде да унесу природу у свој дом. Приметили смо да је урбано баштованство прилично захтевно. Гајење биљака је корисно за нас, али и неопходно, јер смо принуђени да се боримо са бројним еколошким проблемима у непосредном окружењу”, истакла је Ања Варничић за Катапулт.

Закорачите у свет где технологија узгаја биљке за вас

UrbiGo стартап је пионир у свету производње смарт хоме уређаја за урбано баштованство. Њихова паметна башта користи напредне сензоре који прате здравље биљака и посебно светло које мења Сунчево. Корисник се, путем iOS или Андроид мобилне апликације, повезује за својом паметном баштом што му омогућава да негује своје омиљене биљке на даљину.

UrbiGo апликација поседује алгоритме који стварају идеалне услове за различите биљке које корисници узгајају и учи их како да их правилно негују кроз време. На UrbiGo платформи, модерни, урбани баштовани међусобно деле искуства и изазове са којима се сусрећу.

Мисија UrbiGo стартапа јесте да се овај иновативни, IoT кутак зеленила нађе у сваком урбаном дому. Ања и њен тим се надају да ће им Катапулт у томе помоћи.

“Гајење биљака је корисно за нас, али и неопходно“
Ања Варничић

Како до тржишта?

Ања је за Катапулт сазнала преко мреже својих пријатеља предузетника. У потрази за подршком при унапређењу пословања и привлачењу инвестиција, пријавила је свој тим за учешће у Катапулт програму. Након процеса селекције, UrbiGo је постао део Катапулт заједнице.

Проналажење инвеститора и ментора који разумеју комплексност развоја иновативног хардверског решења, као и оних који су успешно лансирали хардверско-софтверска решења на тржишта изван Србије, тренутно представља највећи изазов са којим се UrbiGo тим сусреће.

Искусни Катапулт ментори из различитих области олакшаће излазак овог стартапа на европско тржиште. Уз значајну финансијску подршку и помоћ при структурирању финансијског плана за подизање наредних инвестиција, UrbiGo тим ће током Катапулт програма стећи знања и вештине неопходне за даљи развој.

Захваљујући Катапулту, UrbiGo је већ привукао интересовање неколико регионалних инвеститора и добио приступ партнерима који ће омогућити овом стартапу да лансира своје решење на Amazon платформу и тржиште Европе.

Модерно баштованство UrbiGo

“Технологија нам може помоћи у креирању иновативних решења и прилагођавању променама у природи које су већ наступиле, као и онима које нас очекују у будућности. Наша вредност је што не стварамо само још један производ, већ што уз ИоТ технологију и искуство у апликацији чинимо урбано баштованство лаким и забавним за све. То је највећа вредност нашег производа”, закључила је Ања.

Уз подршку Катапулта, пред UrbiGo стартапом су бројни изазови и могућности за убрзани развој. О искуству осталих учесника у Катапулт програму акцелерације читајте у нашим наредним блоговима.