JOBERTY: заједница за програмере

30/06/2022

Написао:Катапулт

Уз подршку заједнице, програмери добијају увид у то како је заиста радити у ИТ компанијама. JOBERTY им нуди могућност да информисано доносе одлуку о запослењу и раду код другог послодавца.

katapult joberty blog cover

Стартап Joberty је развио платформу која пружа подршку IT сектору у Србији. Циљ овог стартапа је да, уз повезивање компанија, побољша и размену информација, док висококвалификованим кандидатима олакшава проналазак одговарајућег посла.

“Верујемо да су стартапи и технолошке компаније носиоци напретка друштва. Зато желимо да допринесемо развоју домаће IT заједнице кроз што већу видљивост и транспарентност у пословању. Наша мисија да помогнемо девелоперима да доносе боље каријерне одлуке, као и да оснажимо претрагу и проналазак послова у IT сектору на највећем броју тржишта”, говори за Катапулт блог Никола Мијаиловић, један од oснивача Joberty стартапа.

Katapult blog Joberty 1 (1)
Наша мисија да помогнемо девелоперима да доносе боље каријерне одлуке, као и да оснажимо претрагу и проналазак послова у IT сектору.
Никола Мијаиловић, један од oснивача

Акцелерација информација

За кратко време, Joberty платформа је постала место окупљања српске IT заједнице. У овом тренутку, платформа има око 438 активних послова у Србији. Поред оглашавања радних места, Joberty омогућава компанијама и да брендирају своје профиле, како би лакше привукле професионалце и истакле се на тржишту.

„Идеја ове платформе је била да све који желе да се распитају за позицију у некој компанији повежемо са колегама, ради слободније размене информација и како не би морали да се распитују да ли “неко зна неког” у компанији која их интересује или зове на разговор за посао“, истиче Никола.

У жељи да оснажи IT заједницу у Србији и окупи што више људи из ове области на иностраном тржишту, Никола се са својим тимом пријавио за програм акцелерације Катапулт.

„Видели смо да се спрема нешто велико и били смо одушевљени када смо чули да се један акцелератор таквог типа покреће у Србији“, присећа се Никола.

Зашто Катапулт?

Током развоја, Joberty тим се сусрео са разним изазовима. Након освајања српског тржишта, успели су да успоставе пословање у Хрватској, Румунији и Бугарској. Затим се јавила потреба за креирањем групе клијената који ће овај производ користити на глобалном нивоу.

„Будући да се припремамо за излазак на нова, глобална тржишта, главна подршка нам је потребна за стратегију позиционирања и за прву базу корисника на тим тржиштима. То је сада приоритет. Очекујемо менторску подршку за тај део приче“, говори Никола.

Joberty полаже велике наде у Катапулт менторе, од којих очекује подршку за добијање додатних инвестиција. Њихова могућност ”катапултирања” се заснива на потражњи тржишта за дигитализацијом и запошљавањем девелопера. Поред тога, Joberty се руководи главним стратегијама које захтевају инвеститори, а то су добра почетна идеја, одличан feedback од корисника и квалитетан тим који може да испрати развој производа.

„Катапулт ће без сумње бити велика подршка и дати нам ветар у леђа на том путу!“, потврдио је Никола.