Стартапи прве Катапулт групе

Београд, Србија

Abstract

Seif.ai, коју је развио Abstract D.O.O, је платформа за процену B2B сајбер безбедности која пружа увид без преседана и континуирано праћење целокупног скупа имовине ваше компаније, било да се ради о њеном особљу, хардверској/софтверској инфраструктури или платформама трећих страна.

Београд, Србија

Зоран Добросављевић, суоснивач и директор
Микица Ивошевић, суоснивач и технички директор

Београд, Србија

Alt Labs

Alt Labs је прва српска компанија која ради на децентрализованом складиштењу података у оквиру Filmine екосистема. У року од два месеца од лансирања свог производа, компанија је добила преко милион долара у финансирању, делом у Filecoin (FIL) токенима од Protocol Labs.

Београд, Србија

Вукашин Вукоје, оснивач
Никола Пауновић

Београд, Србија

AMG ChemTech Solutions

AMG ChemTech Solutions нуди иновативну технологију „нула отпада“ како би производњу челика учинила еколошки одрживом. Патентирана технологија омогућава еколошки безбедну екстракцију цинка (Zn) током производње у челичанама, смањујући трошак и повећавајући профит произвођачима челика док „рециклирају“ метални отпад како би се смањио отпад на депонијама.

Београд, Србија

Михајло Гигов, суоснивач и технички директор
Милан Милићевић, директор

Београд, Србија

Загреб, Хрватска

B2Bee

Вођење и управљање операција, стратешко планирање, и управљање конфликтима, са растућном листом клијената велепродавца и трговаца, преко 10.000.000 продатих производа, и са више од 20 милиона јединиствених корисника на B2Bee’s SaaS сервису. Свестран wеб девелопер и лидер производа са практичним искуством у развоју и менаџменту комплексних е-пословања, B2B & B2C система.

Београд, Србија

Загреб, Хрватска

Денис Радовановић, директор
Лука Радовановић, извршни директор
Дејан Јеремић, технички директор

Београд, Србија

Blinking

Blinking-ова платформа помаже компанијама да идентификују, верификују и сертификују кориснике путем дигиталног ИД решења заснованог на блокчејну које корисницима даје потпуну контролу над њиховим подацима. До данас, Blinking је прикупио преко 2,5 милиона долара финансирања.

Београд, Србија

Милош Миловановић, извршни директор
Ана Николић, маркетинг директор

Београд, Србија

EasyPass

У само неколико кликова, EasyPass-ова образовна платформа омогућава студентима да претражују и бирају наставнике по предмету, а затим резервишу приватне часове.

Београд, Србија

Јана Антић, суоснивач
Маријана Јовановић, суоснивач

Београд, Србија

Hive5

Hive5 је „Dropbox“ за фотографе. Ово свеобухватно SaaS решење омогућава професионалним фотографима да организују и отпреме своја велика дигитална дела у облак по приступачној цени.

Београд, Србија

Владимир Цвејановић, суоснивач
Марко Раденковић, суоснивач

Београд, Србија

Лондон, Велика Британија

I Semantic

I Semantic доноси контекст рачунарима помажући корисницима да обрађују сложене правне документе. За разлику од традиционалних претраживача, који раде на основу кључних речи, I Semantic користи обраду природног језика и анализу осећања да побољша ефикасност и реши проблеме. Ми испоручујемо снагу људског расуђивања вашим рачунарима, путем машинског учења.

I Semantic је управо најавио затварање свог циклуса почетног финансирања од 600.000 евра.

Београд, Србија

Лондон, Велика Британија

Владан Здравковић, суоснивач и директор

Београд, Србија

Joberty

Joberty је слободна платформа и заједница за програмере и технолошке компаније. Програмери могу прегледати компаније, разговарати са заједницом и пронаћи технолошке послове. Joberty је прикупио 350.000 долара pre-seed рунде у августу 2021.

Београд, Србија

Никола Мијаиловић, суоснивач и директор

Београд, Србија

Kredium

Kredium је међународна платформа за хипотеке и некретнине која омогућава корисницима да пронађу своју идеалну некретнину. Kredium омогућава да се пријавите за хипотеку у било ком тренутку, са било ког места у свету.

Kredium је учествовао на великим међународним догађајима, као што су GITEX Future Stars 2021 Dubai и AIM 2022 Dubai, а такође је добио инвестициону подршку од Flat6Labs-а, водеће компаније за инвестициони капитал на Блиском истоку и Северној Африци.

Београд, Србија

Миша Лазовић, суоснивач и директор

Отава, Канада

Београд, Србија

LeadDelta

LeadDelta је платформа за управљање друштвеним капиталом и мрежном интелигенцијом направљена за модерне професионалце. Било да се бавите продајом, маркетингом, прикупљањем средстава или ангажовањем, LeadDealta вам омогућава да организујете своје пословне контакте на свој начин.

LeadDelta је најбоље оцењени LinkedIn CRM и #1 производ дана на Product Hunt, са преко 230+ рецензија са пет звездица.

Отава, Канада

Београд, Србија

Ведран Рашић, директор

Београд, Србија

Минхен, Немачка

Mily Technologies

Mily Technologies пружа софтверске производе и услуге за оптимизацију процеса испоруке последње миље. SaaS решење које помаже компанијама за испоруку да брзо и лако организују пошиљке, одреде оптималне курирске руте и одушевљавају купце ефикасном испоруком.

Mily Technologies је прошле године обрадио више од 20 милиона пошиљки за неке од највећих доставних компанија у региону Балкана.

Београд, Србија

Минхен, Немачка

Милош Златковић, суоснивач и директор
Александар Буха, суосновач и технички директор

Београд, Србија

NeuroBlast

NeuroBlast је сензорни уређај који помаже деци и одраслима са неуродегенеративним обољењима да континуирано вежбају код куће, током пост-рехабилитације. Овај једноставан интерактивни уређај укључује видео гамификацију како би подстакао кориснике да заврше физикалну терапију код куће на забаван и умирујући начин.

NeuroBlast је представљен на Expo2020 у Дубаију.

Београд, Србија

Марија Грујић, суоснивач и директор
Марко Грујић, суоснивач и директор
Андреј Кравчук, суоснивач и менаџер пословног развоја

Београд, Србија

Ninox d.o.o. / Fuller Vision

Ninox / Fuller Vision је стартуп у области здравствене технологије који производи наочаре са аутофокусирањем за око 2.1 милијарде одраслих широм света који пате од презбиопије, постепеног губитка способности очију да се фокусирају на оближње објекте.

Fuller Vision има два одобрена патента за коришћење и тренутно тестира алфа прототипове са плановима да испоруче прве јединице крајем 2022.

Београд, Србија

Небојса Сабовић, суосновач и технички директор
Рид Фостер, суосновач и директор

Београд, Србија

Prodajadelova

Prodajadelova.rs је онлајн продавница која поједностављује процес упаривања и одабира ауто делова на три клика. Помажемо нашим клијентима да пронађу оно што им треба, када им је потребно, по веома конкурентним ценама.

Београд, Србија

Никола Ђуровић, оснивач и директор

Нови Сад, Србија
Беч, Аустрија
Гент, Белгија

Shopnosis

Shopnosis.io је брзо, практично и веома доступно решење за А/Б тестирање маркетиншког материјала у продавници, паковања и изгледа. Са нашом платформом за симулације супермаркета, помажемо тимовима за трговински маркетинг и категорије у стицању увида и тако елиминишемо неизвесност из процеса планирања и подстичемо преговоре са кључним заинтересованим странама – на основу података.

Нови Сад, Србија
Беч, Аустрија
Гент, Белгија

Урош Берисављевић, суоснивач и директор
Ведран Јелача, суоснивач

Нови Сад, Србија
Беч, Аустрија
Мексико Сити, Мексико

Tapni

Tapni је визит карта нове генерације коју покреће NFC технологија, која омогућава корисницима да дигитално деле своје друштвене медије и контакт информације. Дизајниран је за једноставност и брзину да ваше искуство умрежавања подигне на виши ниво.

Нови Сад, Србија
Беч, Аустрија
Мексико Сити, Мексико

Михајло Никодијевић, суоснивач и директор
Милош Зечевић, суоснивач и технички директор

Београд, Србија

Лондон, Велика Британија

UrbiGo

UrbiGo је стартуп потрошачке електронике са мисијом да донесе предности кућног баштованства у сваки урбани дом. UrbiGo комбинује гејмификацију са својим повезаним садилицама како би урбано баштованство учинило забавном и лаком разонодом. За разлику од других решења, UrbiGo се фокусира на изградњу заједнице градских баштована како би побољшао целокупно искуство.

Због велике потражње за UrbiGo системима, тим настоји да прикупи средства како би повећао производњу. До данас су испоручивали поруџбине купцима у Србији, Холандији, Немачкој, Великој Британији и Сингапуру.

Београд, Србија

Лондон, Велика Британија

Ања Варничић, суоснивач и директор
Александар Варничић, суоснивач и технички директор

Београд, Србија

WarEden

WarEden ВарЕден спаја традиционално играње са blockchain технологијом и NFT-крипто-финансијским екосистемом, стварајући независну економију игара у којој играчи могу зарађивати новац док играју игру из забаве.

WarEden је објавио NFT Genesis колекцију на ImmutableX и, у кратком периоду, окупио ангажовану заједницу раних крипто инвеститора..

Београд, Србија

Урош Мијалковић, суоснивач и извршни директор

Портфолио успешних предузећа из других програма Фонда за иновациону делатност

Од свог оснивања Фонд за иновациону делатност је подржао 1.370 иновативних пројеката са више од 51,6 милиона евра.

 • NovelIC

  NOVELIC је B2B High-Tech Solutions предузеће са компетенцијама у Embedded HW & SW дизајну и тестингу, Analog & RF & mm-wave IC дизајну, SoC & FPGA дизајну, валидацији и верификацији, решењима за обраду сигнала уз machine learning и вештачку интелигенцију, IoT решењима која укључују SW услуге засноване на Cloud-у и mobile based SW сервисима и механичком инжеињерингу.

  Погледајте вебсајт
 • SmartCat

  SmartCat је предузеће основано 2015. године са представништвом у Новом Саду, Холандији и САД. Ово предузеће се бави решавањем проблема у DATA окружењу фокусирајући се на Big Data, аналитику, развој софтвера и бекенд развој.

  Погледајте вебсајт
 • KOV Technology

  VOZZi је мобилна апликација креирана за решавање проблема проналажења, коришћења и плаћања услуге помоћи на путу. Реч је о дигиталном виду повезивања власника аутомобила и механичара како би се омогућила најбржа, најквалитетнија и транспарентна помоћ на путу, било кад и било где.

  Погледајте вебсајт
 • Atfield Technologies

  Atfield Technologies пружа решења за менаџмент винограда заснован на подацима. Winessense® платформа комбинује напредно моделирање података са прилагођеним хардвером за решавање кључних изазова у одрживом виноградарству.

  Погледајте вебсајт
 • BEM Team

  BEMmydesign.com омогућава корисницма да на лак и мотивишућ начин оставе свој фидбек предузећима, као и продајним и маркетинг тимовима предузећа да лако одговоре на тај фидбек.

  Погледајте вебсајт
 • Pygmy Titan

  Потпуно аутоматизована AI маркетинг платформа која претвара места где се физички обавља продаја у алат за комуникацију и посматрање масовног понашања купаца.

  Погледајте вебсајт
 • Bacillomix logo

  Bacillomix CO

  Побољшава микробиолошку структуру тла и на тај начин доприноси процесима као што су укорењивање и клијање биљке.

  Погледајте вебсајт
 • 9m Collab logo

  9mc

  9mCollab је нова генерација колаборативног софтвера која максимизује продуктивност и уштеду времена уз помоћ: логички структуриране теме колаборације без сметњи, брзих резултата колаборације са новим моделима закључивања и резултата колаборације претворених у трајну базу знања.

  Погледајте вебсајт
 • Foxy Voxel logo

  Foxy Voxel

  Foxy Voxel је независни студио за развој игара који спаја групу искусних девелопера у раду на играма које би и сами желели да играју.

  Погледајте вебсајт
 • Enon Solutions logo

  ENON Solutions

  Било да су у питању сајт, мобилна апликација, база података, мрежно решење или најновија технологија, Enon Solution обезбеђује средства за постизање циља. Да би створио прилагођен софтвер или план одржавања, Enonн само треба да разуме бизнис проблем клијента.

  Погледајте вебсајт
 • 365 ads logo

  365ADS

  Помоћу иновативних идеја и врхунске услуге, 365ADS помаже брендовима да се истакну у маси и постигну пословни успех.

  Погледајте вебсајт
 • Animanistan logo

  Animanistan

  Софтвер решење које комбинује motion capture и класичне анимационе технике. Ово аниматорима омогућава да лако и ефикасно процесирају motion capture податке у процесу анимације, без повећања цене.

  Погледајте вебсајт
 • Soma logo

  White Lemur

  SOMA је заштитни знак предузећа White Lemur co. У оквиру SOMA пројекта, предузеће White Lemur је укључено у биотехнолошки развој иновација на пољима здравља и зелене технологије.

  Погледајте вебсајт
 • Anora logo

  Anoris Technology

  Паметна рукавица за слепе (Smart Glove For Blind), носив помоћни уређај за кориснике са оштећеним видом, са више од 8 функција у једној рукавици.

  Погледајте вебсајт
 • Shtreber logo

  Just Smart

  Интерактивна едукативна wеб платформа за основну школу.

  Погледајте вебсајт
 • herb elixa logo

  HerbElixa

  HerbElixa производи су иновативни дијететски суплементи од етеричних уља која се користе у лечењу разних обољења. Производи HerbElixa произашли су из научних истраживања својих оснивача.

  Погледајте вебсајт
 • trickest logo

  Trickest Hive

  Trickest Hive омогућава ловцима на бугове, penetration тестерима, и SecOps тимовима да креирају и аутоматизују тестове од почетка до краја. Базирано на најнапреднијој crowdsource интелигенцији.

  Погледајте вебсајт
 • stock studio logo

  StockStudio

  Stock Studo је дизајниран специфично за креаторе деоница. Обједињује управљање имовином, јасну сарадњу и аутоматизоване мета податке у упрошћен и оптимизован процес рада.

  Погледајте вебсајт
 • SmartFireBlock

  Предузеће је основано од стране ентузијастичног тима младих људи са позадином у полимерној технологији, финансијама и менаџменту. Њихова пословна филозофија јесте да постану стратешко и добро организовано предузеће које ће омогућити нове технолошке продукте и еко-технолошка решења за тржиште

  Погледајте вебсајт
 • b2bee logo

  B2bee

  Вођење и управљање операција, стратешко планирање, и управљање конфликтима, са растућном листом клијената велепродавца и трговаца, са преко 10.000.000 продатих производа, и са више од 20 милиона јединиствених корисника на B2Bee’s SaaS сервису. Свестран wеб девелопер и лидер производа са практичним искуством у развоју и менаџменту комплексних е-пословања, B2B & B2C система.

  Погледајте вебсајт
 • totient logo

  Totient

  Totient је AI био-технолошко предузеће које користи терцијарне лимфне структуре (TLS) како би се идентификовали нови ткивно-специфични антигени и развиле одговарајуће терапије са високим афинитетом антитела. Totient реконструише антитела из ткива која су под утицајем аутоимунитетета, инфекција и рака сакупљених од пацијената који доживљавају изузетне имунолошке одговоре. Сада део AbSci корпорације. Acquired by AbSci.

  Погледајте вебсајт
 • Typhoon HIL logo

  Typhoon HIL

  Тржишни и технолошки лидер у брзо растућем пољу симулације контролера ултра високе тачности-хардвера у петљи (C-HIL) за енергетску електронику, микромреже и дистрибутивне мреже.

  Погледајте вебсајт
 • publitio logo

  Publitio

  Publitio решава проблеме са хостовањем, постављањем, конвертовањем и заштитом медијских датотека помоћу свог једноставног, скалабилног и сигурног cloud решења за складиштење са моћном, глобалном CDN инфраструктуром. Поједностављује достављање медиа података уз задржавање пуне функционалности и безбедности. Комплетно end-to-end image & video решење, са максималном контролом и флексибилношћу.

  Погледајте вебсајт
 • mbt logo

  mBrainTrain

  mBrainTrain је предузеће које послује у области истраживања људског мозга са циљем унапређења квалитета живота кроз развој ЕЕГ софтвера и хардвера.

  Погледајте вебсајт