ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА КАТАПУЛТ!

08/07/2022

Написао:Катапулт

Oтворен је нови јавни позив за учешће у програму акцелерације

ktp poziv jul 2022

Фонд за иновациону делатност позива иновативна предузећа у раној фази развоја производа и освајања тржишта, као и предузећa са доказаном тржишном тракцијом да се пријаве за учешће у програму акцелрације и постану део Катапулт заједнице.

ФИНАНСИЈСКА И МЕНТОРКСА ПОДРШКА

Катапулт нуди интензивно тромесечно менторство и финансијску подршку у виду бесповратних средстава од 20.000 евра (за Ideation категорију предузећа) до 50.000 евра (за Scale-up категорију предузећа).
Предузећа у оквору овог програма имају прилику да сарађују са више од 30 искусних међународних и локаних ментора како би унапредили своје пословање и стекли нове вештине за привлачење приватних инвестиција.
Додатно, статаповима који обезбеде квалификовану инвестицију у року од девет месеци од завршетка акцелерације, на располагању је финансијска подршка до 300.000 евра бесповратних средстава.
РОК ЗА ПРИЈАВУ ЈЕ 17. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ
Пријаве предузећа из свих области науке и технологијe, као и индустријског сектора се подносе путем Катапулт портала до 17. октобра 2022. године у 15:00 часова.

ИЗВОР ФИНАНСИРАЊА

Средства за реализацију Катапулт програма обезбеђена су на основу заједничког улагања Републике Србије (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) кроз зајам и техничку подршку Светске банке у износу од 7,7 милиона евра и бесповратне финансијске подршке Европске уније у износу од 10 милиона евра.).
Програм акцелерације Катапулт додатно оснажује нашу стартап заједницу да се позиционира на глобалном тржишту и на тај начин допринесе расту и конкурентности српске економије.

ДА СЕ ПОДСЕТИМО

Подсећања ради, Катапулт заједница је почела да се формира након првог јавног позива прошле године, када је за подршку одабрано 19 иновативних стартапа. Након тромесечног програма акцелерације стартапи се тренутно налазе у фази прикупљања ивестиција.